Schadeauto taxeren

Je wilt graag van je schadeauto af en het liefst zo snel mogelijk, omdat het ding ook ergens gestald moet worden en dat kost tijd en geld. Wat kun je dan het beste doen om ook een zo goed mogelijk geldbedrag ervoor terug te krijgen?

Het is altijd de vraag of je de auto bij de maatschappij laat, of zelf wilt doen. Je hebt in deze ervoor gekozen je schadeauto zelf te gaan verkopen, want je verwacht dat je dat zelf beter kan doen dan jouw verzekeringsmaatschappij.

Je gaat vervolgens op zoek naar een bedrijf die jou een betere prijs gaat geven en het liefst ook gratis je auto wilt taxeren. Waar kun je dan terecht? Het beste is een autokoper te vinden die een mooiere prijs gaat geven dan de sloper, die naar alle waarschijnlijkheid een vaststaand lager bedrag voor je auto met schade over heeft.

Je kan je hierbij bedenken dat een in- of opkoper van auto’s, of het nou gaat om tweedehands, schade of sloopauto altijd bereid is een veel courantere prijs, dat wil zeggen een die wel recht doet aan de waarde van de auto op dat moment, wilt geven. Je kunt dus veel beter hier je auto laten taxeren dan elders.

Je kan bij een opkoper een aantrekkelijk bod verwachten op je tweedehands-, schade- of sloopauto, omdat deze auto’s ook weer goed worden doorverkocht in grote getalen. De procedure wordt vaak binnen een dagdeel afgerond, met een correcte verwerking van de autopapieren. Je ontvangt direct het geldbedrag.